Stillhet

13 augusti 2008

Världen som den ser ut idag är nästintill enbart utåtgående, d.v.s människor söker efter komfort och tillfredställelse av materiella saker, status och titlar osv. Människor blir totalt identifierade med formens värld, vilket inkluderar situationer, händelser, saker, tankar, känslor, personlig historia, drama etc. Detta har skett och sker till så stor grad att människor förlorar sig själva i formens värld (den materiella världen). Livets grund finns inte längre närvarande och dess fulla potential går förlorad.

Vad som behövs idag är att människor vaknar upp och lever livets fulla potential fullt ut. Detta måste ske om världen ska kunna överleva. Det fina är att fler och fler gör det. De får uppleva en annan sida av livet som är bortom det fysiska, en sida som gör det fysiska möjligt; Stillhet.
Stillheten finns närvarande inom oss och i allt vi ser. Den är evig av sin natur då den existerar bortom formernas värld, den är tidlös. Den är närvarande överallt, gömd bakom det uppenbara.

Stillheten är det i våra liv som aldrig har förändrats.
Tänk efter, visst finns där någonting hos dig som alltid varit detsamma?
Din kropp har förändrats, dina tankar, dina uppfattningar. Men inom dig finns något oföränderligt, något som är precis likadant idag som när du var barn. Det är stillhet.
Man skulle också kunna kalla det ren medvetenhet.
När du kommer i kontakt med denna dimension lever du livet i sin fullhet. Allt annat kommer då automatiskt vara harmoniskt och du kan inget annat än att uppleva världen som ett mirakel.

Kan stillheten uppfattas med ens ögon?
Det är genom stillheten ögonen ser.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad fint du förklara det i orden! Alltid lika intressant

Anonym sa...

Väldigt tänkvärt! Och väldigt sant också. Saknar våra basti kvällar med jesuskukan och djupa samtal :)

Mathias sa...

Ja! Bastukväll med jesuskruka!
Det var tider det, saknar det med :)

Skicka en kommentar